Historie

«Tennisavdelingens utviklingskurve har vært under stadige endringer og utfordringer, men har helt siden begynnelsen i 2017 hatt som mål å være til for nærmiljøets beste med mest mulig stabil aktivitet for alle!»

Nick Adrian Ulloa, medgrunnlegger og nestleder (2017-2018), Frognerparken idrettslag, Fil.

Herunder følger to nyhetsartikler som er med på å skildre tennisavdelingens historie oppsummert, før fusjonen med Bygdø Monolitten idrettslag, BMIL, ble endelig i 2020 til dagens Monolitten idrettslag, Mil.

Dagens næringsliv, 18. Mai 2018.

«Dersom vi kan nå ut til flere hundre nye barn i nærområdet er selvsagt ingen ting bedre enn det. Imidlertid tviler vi dessverre på at det blir resultatet av den prosessen som nå er gjennomført.»

NTFs president 2018, Gisle Jentoft

Slik åpnet NTF, på vegne av tennismiljøet, opp for Fils igangsettelse i 2018 med sitt protesterende brev til Oslo idrettskrets.

Saken er omtalt av DN og kan leses her:

Tennisslaget i Frognerparken, DN, 2018

Oslo idrettskrets via FaceBook, 20. Juli 2020.

Med nære 130 barn ukentlig på tennisskolen, godtok Fil som eneste tennisklubb utfordringen fra Oslo kommune om å kunne arrangere en åpen sommerleir for alle. Søknaden ble innvilget, midler ble tildelt og Fil tok til seg 295 barn med tennis og fysisk aktivitet. Det ble 70 barn per uke gjennom sommeren i 2020 og enda hadde vi lange ventelister!

Kvalitet og opplevelse sto i sentrum, der styremedlemmene og trenerne med mer erfaring guidet ungdomsarbeidere og frivillige med oppgavene under sommerleiren. Det var en herlig suksess, som vi ser frem til å gjenta i årene fremover!

Sommerleiren ble omtalt av Tennis Norge Magasinet og kan leses her:

SommerCamp i Frognerparken, Tennis Norge Magasinet, 2020